Στην κυβέρνηση μάλλον πιστεύουν ότι μόνον ο Θεός μας σώζει!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι στις γιορτές δεν θα λειτουργήσει τίποτα άλλο εκτός από τα …κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία και τις…εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων κάτι που σημαίνει ότι το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο και υπεραμύνθηκε τους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας…

Λες και όσοι μείνουν ζωντανοί από την πανδημία θα μπορέσουν να επιβιώσουν από την φτώχεια.

Αναλυτικά ανακοίνωσαν:

-Τη διατήρηση της αναστολής του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια, με εξαίρεση τη δυνατότητα των πελατών να παραλάβουν τα προϊόντα από το κατάστημα, εξαιτίας του φόρτου εργασίας των εταιρειών ταχυμεταφορών (διαδικασία click away).

– Το άνοιγμα των κομμωτηρίων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου.

– Το άνοιγμα των αμιγώς βιβλιοπωλείων από την Δευτέρα και με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου. Πρόκειται για 1.784 σε όλη την επικράτεια.

– Το άνοιγμα των εκκλησιών μόνο για την ημέρα των Χριστουγέννων και των Φώτων και με ειδικούς περιορισμούς ανάλογα με τη χωρητικότητα της εκκλησίας.

«Δεν υποκρινόμαστε ότι το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αποτελεί τεράστια ζημία», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ενώ διευκρίνισε ότι αν δεν τηρηθούν οι ρητά διατυπωμένοι κανόνες και παρατηρηθούν προβλήματα συνωστισμού, η δυνατότητα click away θα ανασταλεί.

Ροή Ειδήσεων